Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug om u persoonlijk en direct van dienst te kunnen zijn.Mail mij terug

Laat uw emailadres achter en wij mailen u zo snel mogelijk terug om u persoonlijk en direct van dienst te kunnen zijn.

 

Bel mij terug

Bedankt voor het achterlaten van uw telefoonnummer, wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Mail mij terug

Bedankt voor het achterlaten van uw emailadres, wij mailen u zo snel mogelijk terug.

Uw Reservering

Bedankt voor het maken van uw reservering! Zonder tegenbericht ontvangen wij u graag op de besproken datum en tijd.

Reserveren? Dat kan momenteel niet.

Wij zullen met de huidige maatregelen, bij de voorspelling van goed mooi weer, geopend zijn op zaterdag & zondag van 12:00-18:00.

Dit zal dagelijks via onze website en socialmedia worden aangegeven.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid is reserveren momenteel niet mogelijk.

Voor meer informatie kunt u de spelregels op deze website bekijken.

We hopen u snel welkom te mogen heten!

Rootz Centrum

Rootz Centrum
Rootz Harbour

Meneer
Mevrouw

Groepsreservering?

Reserveert u voor een groep van 15 personen of meer? Maak dan gebruik van onze reserveringsmodule.

Rootz Centrum, Den Haag
Grote Marktstraat 14
070 363 9988 | e-mail

Rootz Strand, Scheveningen
Strandweg 4
070 363 9905 | e-mail

@
@
1

Beste Bier restaurant van 2014


Café restaurant Rootz is winnaar van de Bier aan Tafel Trofee 2014. Het Biergenootschap der Lage Landen reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan het restaurant dat de beste bier- spijscombinaties presenteert. Roland Meerloo ontving de Trofee uit handen van heraut Olav Blancquaert. Eerdere Awards werden gewonnen door Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht en Restaurant Lieve in Amsterdam.

Het jury rapport:
Rootz brengt een bierige beleving, waar sfeer, bediening, bierkaart en eten volledig met elkaar in overeenstemming zijn. De bier en spijs combinaties zijn altijd raak. De menukaart biedt bij ieder gerecht zelfs twee verschillende biersuggesties de een aanvullend, de ander contrasterend. Rootz is een eigentijds bedrijf dat klopt als een bus – om te eten en om te drinken.

Lees meer

Belgische Biercultuur


De Belgische bieren zijn wereldberoemd. De Belgische biercultuur geldt als een van de meest verfijnde van de wereld en blinkt uit in een enorme variatie en het behoud van oude tradities.

De Belgische biercultuur is in meerdere opzichten uniek. Belgische restaurants benaderen bier zoals 'Franse restaurants wijn benaderen: vaak is er een ruime keuze en een goede kelner weet welke bieren bij welke gerechten passen. De variatie is ook zo groot dat het mogelijk is bij elk gerecht meestal wel een bijpassend bier te bedenken.

Nederlandse Biercultuur


Nederland is al eeuwen een handelsnatie en Nederlandse brouwers waren dan ook al vroeg commercieel. Door in te spelen op buitenlandse markten slaagden Nederlandse brouwers erin zich bierstijlen uit de hele wereld eigen te maken. Nadeel van deze commerciële houding is dat zij wel hierdoor op karakter inleverden. De laatste tijd lijkt deze houding te veranderen.

Sinds de jaren tachtig is de belangstelling en waardering voor de traditionele Nederlandse bieren sterk toegenomen. Nederlandse brouwers winnen met enige regelmaat internationale prijzen en voor typische Nederlandse bierstijlen als Kuit zijn nog steeds veel Liefhebbers te vinden. Bovendien is de Nederlandse biercultuur nog altijd dynamisch, ontstaan er nieuwe brouwerijen en wordt er volop geëxperimenteerd met nieuwe bieren.

Biersuggesties bij elk gerecht


Rootz helpt u een handje en zal aan de hand van elk gerecht bier- (en natuurlijk wijn-) suggesties voor u aanraden. Zo kunt u zien wat er gebeurt als u eten met de verschillende smaken van bier combineert.

Offerte AanvragenOfferte Aanvragen

Uw offerteaanvraag is succesvol verstuurd, wij nemen spoedig contact met u op!